torsdag 12 mars 2015

Premiär!

Vilken härlig dag =)

Premiärinvigning för i år.

Perfekta läget mot slagghusväggen och i söderläge =)


 En liten plats att slå sig ned på.


Vi har ställt i ordning några kompostgaller för att ha som en hage till vår lilla Westiekille.
Han är ju så liten när han kommer, finns risk att han förirrar bort sig bland alla blommor och buskar så det är nog bra med en lite större hage i början, hi hi.
Vi kommer givetvis ha en del stående öppen så han kan gå in och ut som han vill.
Ser du, han har till och med fått ett eget litet träd i hagen =)


4 kommentarer:

  1. Åh vad mysigt! Tänk vad man har längtat efter detta. Smarta dom där gallren, vi använde dem ofta när vi hade hundar som stopp i dörrar till rum som man inte fick vara i eller när dom var skitiga och behövde torka lite. Förstår att ni längtar. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  2. Häärligt! ♥ Och det är väl klart att lilla hunden ska ha ett eget träd!! ;-) Blev nyfiken på ''tak''luckan man ser på första bilden. Vad har den använts till? Eller ni kanske använder den ni också? :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här slagghuset har förr i tiden (1752 och ca 170 år framåt) använts till djurhållning för gris, höns och foder till dem. Varje Smedshus hade på den tiden ett tillhörande slagghus där de hade sin egen djurhållning för sin matförsörjning. Luckan sitter kvar men bakom är det idag igenmurat.
      Så luckan är nu mer en prydnad och minnesmärke från svunna tider =).
      Ännu en solig dag, såååå härligt.
      Kram Annika

      Radera
    2. Nu har jag kollat igenom din blogg sedan Januari 2014... Och JISSES vad ni slitit, och vad underbart ni får det!!! Först, den där Billy bokhyllan ni byggt om blev ju hur snygg som helst!! Detsamma gäller tvättskåpet, skänken, byte från bordslampa till fönsterlampa.. vilken underbara idéer ni har, och så himla fint det blir!!

      Köket blev väldigt snyggt, även om det gamla inte var helt fel det heller.. Har du sett vårt? ;-) Fast jag gillar det faktiskt, man har väl vant sig... Men när jag såg det första gången.. hua! ;-) Det är så himla snyggt med takbjälkar, vi har det i ett av rummen i källaren. Tyvärr är det inget vi kan börja fixa till innan dränering.. och det blir till nästa vår. Det där stänkskyddet ni har vid spisen.. Wow, säger jag bara! Vilket häftigt.. man vill ju liksom bara öppna dörrarna och kliva in i en magisk värld, ha ha! ;-)

      Ja, nu ska jag äta nåt litet och sedan gå ut och skrapa lite.. Om det blir bra så lägger jag upp det i bloggen! ;-)

      Kram Therese

      Radera

Vi blir så glada om du vill lämna ett avtryck efter dig =)
Önskar dig den bästa dagen!
Kram kram.