måndag 1 september 2014

Plommonmarmelad!

Vi har så mycket plommon så grenarna bågnar på trädet =)
Själv har jag svårt för syran i råa frukter och bär, sväller upp i tandkött och det sticker i tungan.

Men om de tillreds så fungerar det utmärkt.



Testade att göra plommonmarmelad, mums =)


500 gram urkärnade plommon med skal
3 dl syltsocker
1/2-1 bit hel kanel
0,5 tsk vaniljsocker

Gör såhär;
Blanda frukt med övriga ingredienser och låt koka upp under omrörning. Inget vatten behöver tillsättas. Koka kraftigt i ca 8-10 minuter beroende på hur tjock du vill ha marmeladen. Häll upp i varm/rengjord burk. Förvara i kyl.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi blir så glada om du vill lämna ett avtryck efter dig =)
Önskar dig den bästa dagen!
Kram kram.