lördag 12 juli 2014

Roadtrip!

Så härligt väder det är och vaaaarmt!
Bästa platsen är i bilen när AC'n är på, hi hi.
Det blev en roadtrip i går. Vi besökte Gimo, Hargshamn, Östhammar, Forsmark och Lövstabruk.
Lövstabruk ska vi absolut åka tillbaka till. Då vi själva bor i bruksmiljö i Söderfors kändes Lövstabruk som en plats som man ska stanna på ett tag =)
Förutom Lövstabruk var det Forsmark som bjöd på en härligt underbar bruksmiljö.

Vi var inne på museet som visade alla möjliga delar av ett brukssamhälle tex skolan, doktorn, hur en smedsbostad såg ut och hur mycket mer som helst =)Det fanns givetvis en hantverksbutik, kolla in den coola grillen som är gjord av delar från en vagn.
Sedan kikade vi på forsen och slussporten =)

Det enda vi var sugna på var en kall god glass i värmen men tyvärr var glass inget som gick att få tag i i Forsmark just då. Vi körde vidare till Tierp och kiosken vid stationen. Det fick bli en riktigt stor en, Sveriges största glass Cornetto King Cone Choklad, mums!! 

Därefter bar det av hem till Söderfors, ja vi tycker nog att Söderfors är vackrast av alla dessa bruksmiljöer =)

Söderfors lilla hamn.

Vårt Smedshus, så som det såg ut då vi köpte det. Nu har det lilla trädet tagits ned, alla växter på vänster sida är borttagna. Här på vänster sida ska det bli ett trädäck efter huset. Alla träplattor är borttagna och gången är nu grusad. Småfåglarna är helt förvirrade, hi hi.


lördag 5 juli 2014

Så vackert blommande Jasminbuske!

Vi tänkte först klippa ner den här busken vi har i Söderfors då vi tyckte att den stod lite i vägen samt bara var "grön".
Nu är vi väldigt glada över att vi lät den stå kvar =)

Sååååå, vackert blommande Jasminbuske =)


Doftar helt fantastiskt!


torsdag 3 juli 2014

Barnbarn =)

Barnbarn är verkligen grädde på moset =)
Vi har tre barnbarn och vi älskar dom ofantligt mycket. Nu har vi fått låna vårt äldsta, Linnea, i dagarna tre. Det är fullt ös HELA tiden. Det byggs med Lego, vi cyklar, shoppar i leksaksaffären, ser på film och äter popcorn, spelar basket, kastar ring på stång, bollar gris, gjort tzatziki och i morgon ska vi bada i poolen i Söderfors om vädret tillåter. Phu, jätte mysigt är det men vi (mormor och morfar) önskar att vi hade lite bättre kondition, hi hi.